Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

LAV 700


Autor: Locotenent-colonel Benone Mavriș
Data publicării: 23.06.2017

General Dynamics Land Systems - Canada a făcut publice detalii suplimentare despre cel mai recent vehicul 8x8 LAV -700 (Light Armoured Vehicle 700), care a fost lansat în producție, cel  mai probabil, pentru Arabia Saudită.

Modelul LAV 700 se bazează pe tehnologia vehiculelor 8x8 Stryker și variantele sale construite pentru armata SUA, precum și cele mai recente LAV 6.0, produse în prezent pentru Canada.

În comparație cu platformele anterioare, cel mai recent model dispune de o carenă nouă și mai mare, care poate transporta o sarcină utilă de 11.000 kg., greutatea totală ajungând la 32.000 kg.

Partea inferioară a vehiculului este construită în formă de dublu V pentru a asigura un nivel mai ridicat de protecție împotriva minelor și dispozitivelor explozive improvizate (IED).

Pachetul energetic cuprinde un motor Diesel Caterpillar C13 care dezvoltă 711 CP, cuplat la o transmisie automată Allison 2800 cu șapte trepte de viteză înainte și una de mers înapoi.

Pentru un nivel mai ridicat de mobilitate, este prevăzut cu o suspensie hidropneumatică independentă și cu un sistem de control al gărzii la sol. Totodată este dotat cu un sistem central de umflare a pneurilor, precum și cu anvelope de tip "run-flat".

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

V - BAT

V-BAT  este un sistem UAV(dronă) care are un design VTOL (aeronava ce poate decola, ateriza şi zbura vertical), fiind destinată pentru nave şi zone de operaţii restrânse. Designul protejat al elicii maximizează securitatea operaţională prin eliminarea rotoarelor expuse. Drona este lansată şi...

Crotale Mk3

Crotale Mk3 este ultima generație a familiei de sisteme antiaeriene cu rază scurtă Crotale. Poate fi folosit pentru o gamă largă de amenințări, care includ aeronave de luptă, elicoptere, rachete de croazieră și UAV. Comparat cu prima generație Crotale care avea o zonă de nimicire de de 12 km,...

Sistemul antiaerian BAMSE - Suedia

BAMSE este un sistem antiaerian care este destinat folosirii independente sau în rețea cu alți senzori sau sisteme antiaeriene. Se urmărește optimizarea  folosirii zonei apărate antiaerian prin interconectarea unui număr de sisteme care creează o acoperire terestră de mai mult de 1.500 km2,...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei