Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Roza Cercetașilor”– misiune îndeplinită!


Autor: Maior Silviu Bădiliță
Data publicării: 20.06.2020
Data publicării
06/20/2020
Ziua de vineri, 19 iunie, a marcat finalul competiției cercetașilor desfășurată pe parcursul acestei săptămâni în Poligonul Smârdan. După o întrecere entuziastă, plină de determinare și de dorința de a dovedi că pot duce misiunea până la capăt, militarii celor 11 unități competitoare s-au reunit astăzi în formație completă pentru ceremonia de premiere și, totodată, de închidere a acestei ediții a „Rozei”. Toate loturile au reușit să termine cu bine probele, fără accidentări sau alte incidente, mulțumită și organizatorilor, personal al structurii de informații din cadrul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
De altfel, a fost un efort de echipă nu doar în cadrul competiției, între militarii loturilor participante, ci și pentru organizarea și buna desfășurare a acesteia, de la planificarea activității, la dislocareaîn poligon, la recunoașterile din teren, până la festivitatea de premiere și redislocarea în garnizoanele proprii. Organizată ca o tabără militară, activitatea a beneficiat nemijlocit de sprijinul logistic al militarilor din Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna” și din Batalionul 200 Sprijin „Istrița”, dar și de sprijinul de comunicații al colegilor din Batalionul 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”.
Cât privește clasamentul, acesta, atât pe fiecare etapă în parte, cât și cel general, arată astfel: locul III – lotul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, locul II – lotul Regimentului 528 ISR „Vlad Țepeș” și locul I, campionii en-titre, îi putem numi, militarii lotului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizeteguza”.
Premiile, constând în cupe și medalii, au fost înmânate de președintele competiției, cel care a inițiat-o de altfel și care reușit să o transforme într-o adevărată marcă înregistrată a întrecerilor între cercetași, colonelul Vasile Cerbu, șeful Informațiilor Diviziei 2 Infanterie.
Totodată, au fost înmânate diplome de excelență militarilor care s-au remarcat pe parcursul concursului, precum cel mai bun trăgător, dar și cel mai bun timp la proba de ștafetă (plutonier Bogdan Damian), cel mai bun punctaj la aruncarea grenadelor de mână (sergent major Marinel Ascunseanu și soldat Bogdan Vasilache), ori pentru fair-play (soldat Dorian Ene) și pentru participare constantă (plutonier major Silviu Simion).
Felicitări tuturor participanților la a X-a ediție a competiției „Roza Cercetașilor”!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei