Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Concursul aplicativ-militar de vară „Sarmizegetusa 100”


Autor: Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”
Data publicării: 17.05.2023
Data publicării
05/17/2023

Poligonul de tragere Măgurele de la marginea Brașovului a fost locul unde în perioada 2-4 mai s-a desfășurat concursul aplicativ-militar de vară „Sarmizegetusa 100”, etapa pe Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Pe parcursul zilelor de concurs, loturile reprezentative atât la masculin cât și la feminin a celor șase batalioane din subordinea brigăzii și-au demonstrat pregătirea militară, fizică și precizia tragerii în cadrul probelor de duel de foc și patrulă.

Prima probă de concurs a fost cea a duelului de foc, cea mai disputată, dinamică și competitivă întrecere la care loturile feminine și masculine au luat parte. Obiectivul acestei probe a constat în executarea tragerilor de precizie asupra unui set de ținte care au simulat echipa adversă. Departajarea s-a făcut pe baza acurateții și rapidității cu care echipele au doborât țintele din poligon.

Proba de concurs cea mai solicitantă din punct de vedere fizic și psihic a fost cea de patrulă, loturile feminine având de parcurs un traseu de 5 km iar cele masculine 10 km. Dificultatea traseului a fost dată atât de ritmul susținut de deplasare, greutatea ranițelor echipate pentru luptă, cât și de obligativitatea executării unor activități specifice procesului de instrucție precum aruncarea grenadelor de exercițiu la precizie, trecerea printr-un culoar „contaminat” CBRN cu masca contra gazelor în poziție de luptă și desfășurarea unei trageri, toate acestea în condiții de efort și contracronometru.

În urma desfășurării probei finale de patrulă, clasamentul general a fost următorul:

Locul 1: Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”;

Locul 2: Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”;

Locul 3: Batalionul 229 Sprijin Logistic „Cumidava”;

Locul 4: Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu”;

Locul 5: Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”;

Locul 6: Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului”.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor și participanților s-a desfășurat în cazarma comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, diplomele, medaliile și cupele fiind înmânate de comandantul marii unități de vânători de munte din Brașov, generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir, alături de șeful de stat major al brigăzii și comandantul Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”.

Felicitări tuturor militarilor participanți la competiție pentru rezultatele obținute și mult succes câștigătorilor la următoarele etape ale concursului organizat la nivelul eșaloanelor superioare!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei