Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Competiția sportivă „Norwegian Foot March”


Autor: Locotenent Mădălina Boboc
Data publicării: 06.10.2021
Data publicării
10/06/2021

În prima săptămână a lunii octombrie, o parte din militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a au participat alături de aliații americani, polonezi, britanici și croați aparținând Grupului de Luptă din Polonia la competiția sportivă „Norwegian Foot March”.

În cadrul competiției ce s-a desfășurat pe timp de noapte, participanții au avut de parcurs un marș pe distanța de 30 de km, pe un teren greu accesibil, având asupra lor un rucsac militar cu o greutate de 12 kg. De asemenea, marșul s-a desfășurat contratimp, militarii având la dispoziție 4 ore și 30 de minute pentru a finaliza cursa.          Toți militarii români au reușit să se încadreze în acest barem și au primit insigna onorifică specifică „Norwegian Foot March”, în cadrul unei ceremonii organizate pe platoul din baza militară Bemowo Piskie. Felicitări camarazi, pentru această reușită! 

***

 „Norwegian Foot March” s-a desfășurat pentru prima dată în Norvegia în anul 1915, în timpul Primului Război Mondial și avea ca principal obiectiv să le testeze tinerilor recruți rezistența fizică și să-i călească pe aceștia cu rigorile specifice mediului militar.

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei