Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Exercițiu de evacuare la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”


Autor: Georgiana Lupu
Data publicării: 30.09.2019

La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, joi 26 septembrie, a avut loc un exercițiu de antrenament pentru limitarea efectelor și evacuarea persoanelor în caz de incendiu. Scopul unei astfel de activități este acela de a pregăti elevii și personalul colegiului în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii unui asemenea eveniment.

Exercițiul a fost realizat în comun cu Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, iar la activitate a participat și prim adjunct al Inspectoratului Pentru Situații de Urgență „Bucovina” din Suceava - locotenent colonel Constantin-Mihai Parasca, absolvent al colegiului, promoția 2001. 

În cadrul simulării s-a efectuat evacuarea cu targa a unui elev rănit și oferirea primului ajutor de către echipajul SMURD prezent și evacuarea altor elevi blocați la un etaj superior al clădirii. Concomitent s-au efectuat manevre de localizare și stingere a incendiului. Elevii militari au aflat care sunt pașii pentru o evacuare corectă, rapidă și în siguranță. Unul dintre cei mai importanți factori fiind reprezentat de comportamentul adoptat de elevi și personalul colegiului în eventualitatea producerii unui incendiu. Astfel de exerciții au loc la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, în fiecare an, în primul semestru al anului școlar.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei