Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ultimul apel de seară al promoției 2019 din Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”


Autor: Georgiana Lupu
Data publicării: 14.06.2019

Pentru cei 117 elevi de clasa a XII-a, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” - Câmpulung Moldovenesc au trecut patru ani ca patru clipe.Miercuri, 12 iunie, a avut loc ultimul apel de seară al absolvenților promoției 2019 „Nicolae Bălcescu – 200”

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar și se execută numeric pe subunități de către elevii gradați. La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară.

Anul acesta, gradul de elev plutonier adjutant îl deține elevul Răzvan Moldovanu, care a menționat: „Gradul de elev plutonier adjutant nu a reprezentat obiectivul meu principal de-a lungul celor patru ani, însă a venit ca o consecință firească a muncii depuse. Când eram în clasa a IX-a și am văzut pentru prima dată un apel solemn, nu îmi venea să cred cât de repede a trecut  timpul.  Ne despărțeam de primii elevi gradați, cei care ne-au fost alături chiar de la începutul drumului. Timpul a zburat mai repede decât l-am putut pilota. Ultimul apel de seară al promoției este inevitabil în viața fiecărui elev de liceu militar. Este un moment plin de emoție, lacrimi, amintiri, dar simbolizează și un nou început. Cu siguranță nu voi uita acastă imagine, cu tot efectivul colegiului, adunat în careu, pentru ultima dată.”.

Răzvan a promovat sesiunea specială pentru olimpici a Examenului de Bacalaureat cu media 9,73 și a absolvit studiile liceale cu media 9,90. Visul lui a fost să devină pilot și a dat dovadă de perseverență și disciplină, fiind admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs.

Absolvenții ștefăniști pășesc dincolo de pragul adolescenței și lasă în urmă amintiri și prietenii de neuitat. Ceremonialul ultimului apel de seară a reunit alături de elevii claselor a XII-a, părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei