Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonial de Ziua Armatei


Autor: Elena Jora
Data publicării: 23.10.2016

Ziua Armatei, alături de alte sărbători cu specific militar, se înscrie în categoria momentelor aniversare la care participă, an de an, elevii şi personalul Colegiului Naţional Militar„Ştefan cel Mare”. Ceremoniile militare şi activităţile organizate cu acest prilej constituie o modalitate de exprimare a sentimentelor de recunoştinţă şi de respect faţă de înaintaşi, dar şi un semn al apartenenţei la marea familie a Armata României a tuturor celor care învaţă sau îşi desfăşoară activitatea în cetatea nanogenară de la Câmpulung Moldovenesc.
Anul acesta, elevii şi personalul colegiului au participat la ceremoniale militare şi religioase urmate de depuneri de coroane în garnizoanele Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. Au fost invitaţi la aceste activităţi reprezentanţii instituţiilor publice locale, elevii şcolilor din municipiul Câmpulung Moldovenesc, delegaţii filialelor locale ale Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război şi ale Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere
De asemenea, încă de la începutul lunii octombrie, în Colegiul Naţional Militar„Ştefan cel Mare” s-au desfăşurat întrecerile sportive dotate cu „Cupa 25 Octombrie”. La nivelul anilor de studiu, elevii au fost selecţionaţi în funcţie de aptitudinile lor sportive, fiecare având posibilitatea să se implice în competiţii de atletism, fotbal, volei, baschet, handbal, şah, tir, orientare turistică şi tenis de masă. Premierea câştigătorilor s-a făcut în cadrul adunării festive desfăşurate cu prilejul Zilei Armatei.
Sărbătoarea Zilei Armatei României de anul acesta găseşte Colegiul Naţional Militar„Ştefan cel Mare” într-un proces amplu de asigurare a calităţii educaţiei. În acest context, instituţia câmpulungeană promovează o ofertă educaţională modernă, flexibilă, în care conţinuturile învăţării sunt adaptate la profilul militar şi specializarea matematică – informatică a colegiului, dar, în acelaşi timp, la realitatea militară actuală şi la cea de perspectivă.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei