Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

74 de veterani după 74 de ani


Autor: Maior Aurel Voicu
Data publicării: 22.04.2019

În data de 19 aprilie ac., militarii Regimentului 528 ISR “Vlad Țepeș” l-au vizitat pe căpitanul (retragere) Ion Gîscă cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 98 de ani, în cadrul programului 74 de veterani după 74 de ani, inițiat la nivelul garnizoanei Brăila, program menit a prezenta comunității veteranii de război.

Foarte jovial și emoționat, cu o stare de sănătate și un tonus foarte bun,  fostul militar le-a povestit militarilor fragmente din clipele petrecute pe frontul celei de-a doua conflagrații mondiale, în luptele pe care le-a dus pe frontul de est și vest în cadrul Regimentului 38 Infanterie ca trăgător la mitralieră pe afet, calibru 7,62 mm. Finalul războiului l-a găsit în Munții Tatra, de unde a venit pe jos până în localitatea natală Gemenele din județul Brăila.

Vizibil marcat de vizita militarilor, domnul Gîscă a povestit cu mult har și emoție despre viața de militar și cea personală, spunând că nu regretă  nimic și că se simte un om împlinit. A fost căsătorit de trei ori, are o fiică de 73 de ani și o nepoată de 52 de ani. La sfârșitul întrevederii, militarii i-au oferit un tort inscripționat cu Drapelul Național  și o Diplomă de excelență în semn de înaltă prețuire și recunoștință pentru contribuția adusă armatei române în cel de-al Doilea Război Mondial.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei