Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Șapte elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” s-au calificat la fazele naționale ale olimpiadelor


Autor: Georgiana Lupu
Data publicării: 29.03.2019

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a înregistrat 7 calificări la etapele pe țară a olimpiadelor școlare. Pregătirea temeinică, ambiția și perseverența și-au spus cuvântul pentru elevii ștefăniști care au participat la olimpiadele județene.

Profesorul de geografie Radu Ciumașu continuă tradiția calificărilor la faza pe țară și anul acesta cu încă 4 reușite. O surpriză fumoasă a reprezentat-o prestația elevei fruntaș Daria Balahură, din clasa a IX-a,  care a reușit să se situeze pe primul loc la faza județeană evidențiindu-și astfel abilitățile sale de geograf. Același loc fruntaș în clasament l-a obținut și elev sergent Andreea Iosep, din clasa a XI-a, care și-a descoperit pasiunea pentru geografie în colegiul militar. De asemenea, elev fruntaș Ioana Țâmpău, din clasa a X-a, a reușit performanța calificării la etapa națională după ce a trecut cu brio peste proba de baraj a Olimpiadei Naționale de Geografie. Tot peste proba de baraj a trecut și elevul plutonier Bogdan Daniliuc, din clasa a XII-a, care continuă seria reușitelor școlare la această materie.

Sub îndrumarea domnului profesor Tanasă Bogdan, elev caporal Oana Elisa Străjer, din clasa a XI-a, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie, iar elev fruntaș Teodora Spoială, din clasa a IX-a, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză. Tot din seria calificărilor la etapa națională se înscrie și rezultatul obținut la Olimpiada de Limba și Literatura Română a elevei fruntaș Andreea Bianca Ionică, din clasa a XI-a. În acest sens Teodora a fost pregătită de doamna profesor Monica Buculei, iar Andreea de doamna profesor Maria Romaga.

Elevii sunt sprijiniți în acest demers educațional de profesori și instructori militari, având ca reper cele peste 150 de premii obținute la concursuri și olimpiade în anul școlar trecut.

                                                                                                                        

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei