Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonie de trecere în rezervă la comandamentul diviziei


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 28.02.2019

Ziua de astăzi va rămâne în memoria colegilor noștri, colonelul Valentin Bordei și colonelul Petrică Cîrstea, drept ultima ca militar activ în cadrul Armatei României. După o carieră militară de peste trei decenii, presărată și cu alte repere importante precum jurământul față de țară, avansarea la primul grad de ofițer sau prima funcție de comandă, au ajuns și la acest moment – trecerea în rezervă.

După ce au îmbrăcat uniformele cu lampas ale liceelor militare din Craiova și Breaza, au urmat două cariere de excepție, începute la comanda plutoanelor și continuate până la pozițiile importante din care, iată, trec astăzi în rezerva armatei.

În prezența întregului personal al Comandamentului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, cei doi proaspeți rezerviști au fost felicitați de comandantul marii unități, generalul-maior Gheorghiță Vlad, care le-a oferit cu această ocazie câteva însemne onorifice, ca recunoaștere a loialității față de instituția militară, pe care au slujit-o atâta vreme cu credință și devotament.

La primirea livretului militar de către cei doi camarazi, ne considerăm privilegiați că i-am cunoscut și le adresăm cele mai sincere urări de sănătate, fericire și prosperitate alături de cei dragi.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei