Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Pe eroi nu-i vom uita niciodată!


Autor: Locotenent Mirela Căpîlnean
Data publicării: 12.11.2018

Aflați în plin proces de pregătire pentru a îndeplini o nouă misiune în Afganistan, infanteriștii gălățeni își cinstesc eroii care au dovedit sacrificiul suprem!

Cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, militarii gălățeni au cinstit memoria camarazilor Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ,,Sfântul Andrei”, căzuți la datorie pe timpul misiunilor din Afganistan.

În semn de respect şi preţuire, camarazii de arme au dat onorul celor trei eroi: sublocotenent (p.m.) Ionuţ Cosmin Sandu, căzut la datorie în 20 martie 2008, sublocotenent (p.m.) Claudiu Marius Covrig, căzut la datorie în 13 iunie 2008 și sublocotenentului (p.m.) Narcis Șonei, prin desfăşurarea unor ceremonii militare și religioase la mormintele acestora, din localitățile Galați și Tecuci.

Alături de militarii garnizoanei Galați, la ceremoniile organizate au luat parte familiile eroilor, reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre militare şi elevi. În cadrul activităților a fost prezentată semnificația zilei și au fost rostite cuvinte emoționante.

 După oficializarea slujbei religioase, în semn de apreciere a sacrificiului şi eroismului militarilor eroi, au fost depuse buchete de flori, coroane și candele la mormintele acestora.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei