Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonii comemorative la Huși


Autor: Plutonier-adjutant principal Costel Moldovanu
Data publicării: 05.07.2018

Anul acesta, la 4 iulie, s-au împlinit 105 ani de la trecerea în neființă a unuia dintre bravii ostași ai Armatei României, generalul de divizie Gheorghe Teleman, prilej pentru militarii Batalionului 202 Ap.CBRN din Huși, de a evoca comunității repere din viața marelui militar și om politic. Alături de reprezentanții Asociației Cadrelor Militare de Chimie în Rezervă și Retragere "Costin D. Nenițescu", militarii chimiști au participat la ceremonii comemorative dedicate celui care a dat denumirea onorifică a acestei unități hușene.
***
Născut la Iași în data de 22 octombrie 1838, generalul Gheorghe Teleman a luptat în Războiul de Independență (1877-1878) cu gradul de maior și s-a remarcat în luptele de la Smârdan și Grivița. În viața politică generalul de divizie Gheorghe Teleman a fost deputat, senator, prefect și președinte al Partidului Conservator din județul Fălciu.
Text: plt. adj. pr. Costel Moldovanu
Foto: Plt.maj. Doru Tărăgan

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei