Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonie militară la Galaţi


Autor: Caporal clasa a III-a Luciana Chiriac
Data publicării: 15.06.2018

Ieri, la Galaţi, s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă dedicată sfinţirii drapelelor de luptă ale Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi aşezării pietrei de temelie a viitoarei Biserici Militare cu hramul “Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum”.
În cadrul aceluiaşi eveniment, Batalionul 300 Infanterie „Sfântul Andrei” a devenit păstrătorul tradiţiilor militare ale Regimentului 11 „Siret”, unitate care a avut sediul în garnizoana Galaţi.
La finalul activităţii a fost vizitată expoziția temporară din sala de tradiții a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei”, în care se află steagul de identificare a Regimentului nr. 11 Dorobanți “Siret” împreună cu decorațiile dobândite de-a lungul existenței sale și alte 10 drapele de luptă aparținând altor regimente care au scris pagini de istorie în “Cartea Neamului”.
La eveniment au participat Înaltpreasfinția sa Casian Crăciun, arhiepiscopul „Dunării de jos”, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie, colonel Iulian Daniliuc, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi comandanţi ai unităţilor din garnizoană.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei