Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonial militar de Ziua Eroilor


Autor: Georgiana Lupu
Data publicării: 22.05.2018

În anul centenarului, elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel mare” din Câmpulung Moldovenesc au participat cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor la ceremonialul militar şi religios organizat la Cimitirul Eroilor din Câmpulung Moldovenesc. Adolescenţii în uniformă militară, alături de cadre militare şi civile, precum şi de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au cinstit memoria celor care s-au jertfit pentru libertatea, apărarea şi întregirea neamului.

În semn de respect şi recunoştinţă pentru înaintaşii care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă, după ceremonialul religios şi cel de depunere de coroane şi jerbe de flori, un pluton de elevi a defilat prin faţa câmpulungenilor prezenţi la manifestare. 

De asemenea, elevii ştefănişti au defilat şi la manifestările organizate la Monumentul  Eroilor din Comuna Dolheşti, alături de un pluton de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni „Petru Rareş” şi un pluton de la Batalionul 17 Vânători de Munte.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei