Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău


Autor: Plutonier-major Nicolae Andrei
Data publicării: 27.04.2018

Pe 27 aprilie 2018 sărbătorim "Ziua Veteranilor de Război" - o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării.

Ceremonia militară şi religioasă dedicată acestui eveniment, s-a desfăşurat începând cu ora 10.00 la "Monumentul Eroilor Neamului" din Buzău, acolo unde au fost depuse coroane și jerbe de flori.

În cadrul activităţii, după intonarea Imnului de stat al României şi oficierea serviciului religios, generalul de brigadă în retragere Nicolae Enache a vorbit despre însemnătatea acestui eveniment: ” ... anii au trecut, veteranii au îmbătrânit, au părul albit, dar şi astăzi îşi aduc aminte de ororile războiului, de foştii lor camarazi de care s-au despărţit datorită timpului. Azi să-i onorăm prin clipe de adâncă tăcere a reculegerii noastre ...”.

Din partea comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", reprezentat prin șeful de stat major, colonel Ovidiu Conduruță,  veteranii de război au primit, ca semn de recunoștință, Drapelul României, diplome și flori.

La activitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai societăţii civile, veterani de război, cadre militare în activitate, în rezervă și retragere.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare compusă din militari ai Garnizoanei Buzău.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei