Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Patru ştefănişti câmpulungeni s-au calificat la olimpiadele naţionale şcolare


Autor: Georgiana Lupu
Data publicării: 19.03.2018

Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc continuă seria performanţelor şcolare. Patru ştefănişti au reuşit să se califice la olimpiadele naţionale de geografie, engleză şi şah.

Elevul sergent Bogdan Daniliuc din clasa a XI-a şi eleva Ioana Ţâmpău din clasa a IX-a au obţinut premiul I respectiv premiul II la Olimpiada Naţională de Geografie, etapa judeţeană, calificându-se la faza naţională ce va avea loc la Brăila în perioada 1-7 aprilie 2018.

Bogdan are experienţa competiţiilor şcolare, anul trecut câştigând locul I la Olimpiada de Geografie etapa judeţeană şi premiul special la etapa naţională. De aici a fost un singur pas până la formarea motivaţiei şi a încrederii în abilităţile sale de geograf.

Vorbind despre succesul său, Bogdan a precizat: „Speram să mă calific. Mi-am depăşit condiţia de anul trecut, asta mă mulţumeşte şi îmi dă încredere. Anul acesta totul a fost mai bine structurat. Am început pregătirea din timp, iar informaţia a avut răgaz să se sedimenteze”.

Surpriza performanţelor de anul acesta o reprezintă Ioana, care nu a mai participat la competiţii şcolare, dar mereu a simţit o pasiune aparte pentru disciplina geografie. Vorbind despre această experienţă a menţionat: „În ziua desfășurării competiţiei am avut foarte multe emoţii. Am primit subiectul, m-am speriat, apoi l-am mai citit odată şi am început să rezolv. După proba practică, am aflat că m-am calificat, iar iniţial nu mi-a venit să cred. Acum sunt fericită. Toată lumea mă felicită. Sunt mândră, e prima olimpiadă la care am participat şi pentru care am muncit enorm”.

Ioana şi Bogdan au preluat „ştafeta olimpicilor geografi” din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”. Îndrumătorul lor este profesorul de geografie Radu Ciumaşu, care în ultimii 15 ani, a dus elevii ştefănişti la nivelul excelenţei. Doi ani consecutiv aurul olimpic internaţional a fost câştigat de Sabina Calisevici, absolventă a colegiului în anul 2017. Orele de pregătire sunt intense, iar determinarea este unul dintre atuurile de bază ale elevilor călăuziţi de domnul profesor, care a afirmat: „Am muncit cu toţii enorm. Doresc să le mulţumesc tuturor elevilor implicaţi în pregătirea fazei judeţene a olimpiadei de geografie. Felicitări pentru Costin Andrei Ailenei şi Victor Bălan care au obţinut locul  III”.

În contextul reuşitelor şcolare se înscrie şi elevul plutonier major Adina Vaman din clasa a XII-a, care s-a calificat la etapa naţională a olimpiadei de limba engleză. În palmaresul ei, eleva colegiului militar câmpulungean a mai câştigat la ediţiile judeţene o menţiune în anul 2015 şi premiul II în 2016 şi 2017.

La Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, elevul sergent Augusta Gabriela Moroşan din clasa a XI-a s-a calificat la etapa naţională la şah. Rezultatul este unul de echipă, Gabriela fiind susţinută în pregătire de profesorul Marius Măgurean.

 Felicitări şi mult succes!

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei