Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Orientarea pentru cariera militară


Autor: Elena Jora
Data publicării: 24.11.2017

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, dezvoltarea motivaţiei pentru cariera militară este un proces continuu, fiind susţinut de cunoaşterea aptitudinilor elevilor, de informarea corectă şi oportună privind viitoarea profesie.

În acest context, în perioada 23-24 noiembrie, elevii instituţiei au beneficiat de prezenţa reprezentanţilor Forţelor Navale care şi-au promovat oferta educaţională în rândul adolescenţilor militari câmpulungeni. Mesagerii marinei militare au susţinut ore de Pregătire Militară pe specialitatea „marină” , au prezentat misiunile de luptă ale scafandrilor şi armamentului specific acestora, precum şi oportunităţile oferite de Academia Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân”. Cu acest prilej, elevii colegiului s-au întâlnit cu comandantul Fregatei „Regina Maria”, cu absolvenţi ai colegiului, actualmente studenţi ai Academiei Forţelor Navale şi cu ofiţeri de marină aflaţi la început de carieră.

De altfel, în Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” orientarea şi motivarea elevilor pentru cariera militară este realizată printr-o paletă largă de activităţi. Informarea elevilor colegiului este realizată prin teme specifice în cadrul orelor de dirigenţie, prin discuţii individuale cu comandantul de companie şi psihologul şcolar, dar şi prin alte abordări în care opţiunea militară este clar evidenţiată. Între acestea, excursia anuală de orientare şcolară şi profesională şi întâlnirile elevilor cu reprezentanţii instituţiilor militare de învăţământ şi ai categoriilor de forţe constituie modalităţi atractive şi instructive pentru cunoaşterea opţiunilor. De asemenea, elevii sunt influenţaţi în alegerile lor de modelele oferite de militarii cu care intră în contact în fiecare zi, dar şi de experienţele împărtăşite de absolvenţii colegiului.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei