Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Seminar dedicat Zilei Vânătorilor de Munte


Autor: Locotenent Mircea Alda
Data publicării: 06.11.2017

În data de 01.11.2017, Baza de Instruire pentru Vânători de Munte „Bucegi” a fost gazda seminarului de profil dedicat Zilei Vânătorilor de Munte, seminar organizat de către Statul Major al Forţelor Terestre. Această dată nu a fost aleasă întâmplător, Baza de Instruire aniversând la 1 noiembrie 36 de ani de existenţă, perioadă în care a avut o contribuţie importantă la învăţământul militar prin pregătirea multor generaţii de vânători de munte.

Această activitate a reunit comandanţi ai unităţilor şi marilor unităţi de vânători de munte, comandantul bazei şi personal din cadrul instituţiei, iar din partea Statului Major al Forţelor Terestre au participat colonelul Gheorghe Zidaru şi colonelul Florin Şoltuz.

Subiectele dezbătute la simpozion au fost complexe, discuţiile pornind de la mediul operaţional montan în care acţionează trupele de vânători de munte şi, mai departe, continuând cu importanţa modului de desfăşurare a procesului de instrucţie a trupelor şi cu nevoile de dezvoltare a capabilităţilor specifice vânătorilor de munte.

În ultima parte a seminarului s-a adus în discuţie formarea specialiştilor de vânători de munte prin cursuri de specializare şi perfecţionare, proces ce are loc treptat şi etapizat. Baza de Instruire pentru Vânători de Munte dispune de o bază materială modernă şi o paletă bine definită de cursuri, de la cele de iniţiere până la cele de avansat şi instructor. De aceea, opinia reprezentanţilor bazei a fost aceea că, ţinând cont de cerinţele actuale, este absolut necesară participarea militarilor, cu atât mai mult a celor din unităţile şi marile unităţi de vânători de munte, la aceste cursuri şi dezvoltarea lor continuă pe tot parcursul carierei. 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei