Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Armatei României în garnizoana Câmpulung Muscel


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 26.10.2017

Ca în fiecare an, Garnizoana Câmpulung a organizat activităţi menite să amintească şi să cinstească lupta şi jertfa Armatei Române. Astfel, militarii din Garnizoana Câmpulung au participat începând cu ora 10.00, la ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, desfăşurată la Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravăţ, judeţul Argeş, cunoscut şi sub numele de Mausoleul de la Mateiaş - monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Naţională dintre anii 1916-1918.

Ceremonia militară şi religioasă a fost urmată de Expoziţia cu tematică tradiţii militare, organizată de Muzeul Municipal Câmpulung în colaborare cu Administraţia publică locală şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Programul manifestărilor s-a finalizat cu o retragere cu torțe.

La activitate au participat oficialităţi locale civile şi militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, cadre militare în activitate, în rezervă şi retragere, veterani de război, şi corespondenţi ai mass-media.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei