Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Armatei României în garnizoana Buzău


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 25.10.2017
Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 10.00, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României, militarii din garnizoana Buzău au participat la ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, desfăşurată la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie" din Parcul Eroilor, iar de la orele 12.00, la dezvelirea Monumentului Eroilor din cele două războie mondiale în localitatea Costeşti, judeţul Buzău.
În cadrul manifestărilor, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica", generalul de brigadă Gheorghiţă VLAD a transmis că 25 Octombrie, Ziua Armatei Române a reprezentat şi continuă să fie un moment cu valoare de simbol, nu doar pentru cei îmbrăcaţi în uniforma militară, ci şi pentru întreg poporul român.
 Este ziua în care ostaşii Armatei române au eliberat ultima bucată de pământ românesc de sub ocupaţie străină, constituind un bun prilej pentru a rememora şi cinsti faptele de vitejie ale înaintaşilor, ale celor care au făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătălie, ale tuturor celor care, prinşi în vâltoarea marii conflagraţii a Secolului XX, şi-au făcut cu cinste datoria faţă de patrie.
 Totodată comandantul diviziei a folosit acest prilej - Ziua Armatei Române pentru a transmite şi asigura societatea civilă că ne vom îndeplini misiunea încredinţată de poporul român aceea de a  servi cu demnitate patria şi valorile ei.
Astfel, militarii din Garnizoana Buzău au încheiat seria manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei Române pe Platoul din „Piaţa Daciei" prin susţinerea unui concert de către Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica", urmată de o retragere cu torţe.
 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei