Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Balul bobocilor de "Oscar" - 2017


Autor: Elena Jora
Data publicării: 23.10.2017

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, în prima parte a anului şcolar atenţia tuturor a fost îndreptată spre boboci, într-un efort concentrat pentru o bună şi rapidă adaptare a acestora la programul şi condiţiile oferite de instituţia câmpulungeană. Excursiile de cunoaştere a zonei, întâlnirile cu colegii mai mari, sprijinul instructorilor militari şi diriginţilor au constituit eforturi de integrare a elevilor claselor a IX-a în familia adolescenţilor militari. Perioada de acomodare a bobocilor la rigorile colegiului militar s-a încheiat prin botezul balului, care a confirmat statutul de „ştefănist” al acestora.

Balul „bobocilor de Oscar” 2017 a îmbrăcat forma unui festival de film care a adus pe scenă adolescenţii din clasele a IX-a într-un spectacol de dans, muzică şi teatru. Au fost îndrumaţi artistic de colegii lor din clasele a XII-a care le-au întins astfel o mână camaraderească, cu autoritatea a trei ani de experienţă în colegiul militar.

Pasiunile micilor concurenţi, creativitatea şi spontaneitatea acestora au prins viaţă în timpul probelor de concurs: abilităţile actoriceşti prin jocul unei scene dintr-un film, aptitudinile pentru dans în situaţia unor ritmuri diferite, talentul muzical la chitară, clarinet sau voce.

La final, Ana Hoza şi Alexandru Nunu au convins exigentul juriu că sunt cei mai buni pentru a fi declaraţi miss şi mister, iar Diana Oancă şi Matei Mihalache au fost cei mai apreciaţi concurenţi de către public, ocupând prima poziţie la popularitate. 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei