Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Elevii suceveni - cadeţi pentru o zi


Autor: Elena Jora
Data publicării: 20.10.2017

În data de 19 octombrie 2017, în Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat evenimentul ,,Cadet pentru o zi”, cu participarea a 20 de elevi de clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava. Invitaţii au experimentat pentru o zi viaţa de licean militar: au participat la orele de curs alături de elevii claselor a IX-a, s-au familiarizat cu principalele activităţi din programul zilnic al elevilor militari, au participat la antrenamente, la întâlnirea cenaclului „George Florian Cozma” şi au exersat traseul utilitar-aplicativ ce va constitui una dintre probele examenului de admitere. Cel mai apreciat moment al zilei a fost concursul de tir la care elevii de gimnaziu şi-au demonstrat abilităţile de trăgători.

Cadeţii suceveni au asistat, de asemenea, la competiţia sportivă „Cupa 25 octombrie” dedicată Zilei Armatei României şi la schimbul de ştafetă dintre voluntarii Invictus de la Batalionul Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ şi cei de la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa din cadrul evenimentului „Ştafeta Veteranilor”.

Proiectul ”Cadet pentru o zi” este organizat de Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, constituind un inedit schimb de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale elevilor de gimnaziu. 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei