Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Eveniment Internaţional la Câmpulung Moldovenesc


Autor: Elena Jora
Data publicării: 10.10.2017

În prima săptămână a lunii octombrie, Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” a fost gazda unui eveniment internaţional care a reunit profesori şi manageri de şcoli din Italia, Franţa, Anglia, Portugalia şi Polonia. Întâlnirea face parte din programul generos al proiectului european Erasmus + Body în care colegiul militar câmpulungean este partener.

Analiza a îndeplinirii obiectivelor proiectului Body în al II-lea an de proiect (anul şcolar 2016-2017) şi stabilirea detaliilor privind finalizarea acestuia în anul şcolar 2017-2018 au constituit principalele puncte de pe agenda de lucru a reuniunii transnaţionale de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”. Întrunirea a fost un moment important în derularea proiectului în care s-au luat decizii referitoare la completarea documentelor solicitate de agenţiile naţionale, s-au stabilit detaliile privind implementarea în conformitate cu formularul de aplicaţie, acoperindu-se cerinţele de evaluare şi diseminare. De asemenea, au fost prezentate produsele realizate în comun de şcolile partenere şi blogul proiectului, www.erasmusplusbody.com.

Începând cu anul şcolar 2015-2016, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a implementat proiectul european Erasmus+  numit  „Body Project”,  iniţiativă care abordează, prin activităţi diverse şi din diferite perspective, importanţa interdependenţei dintre echilibrul mental şi echilibrul fizic şi a consecinţelor ce decurg din această legătură. 

Activităţile din proiectul Body se adresează elevilor, coordonatorilor de proiect şi managerilor şcolilor implicate şi îmbracă forme variate: reuniuni transnaţionale, schimburi de elevi între şcoli în baza unor acorduri de învăţare, workshop-uri, vizite de documentare, întâlniri cu personalităţi, cursuri, congrese etc. Între acestea, reuniunile transnaţionale constituie activităţi distincte în implementarea proiectului Erasmus, având rolul de a evalua, monitoriza, planifica şi îmbunătăţi îndeplinirea obiectivelor stabilite iniţial. 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei