Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Mondială a Educaţiei


Autor: Elena Jora
Data publicării: 10.10.2017

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, manifestările prilejuite de Ziua Mondială a Educaţiei  reprezintă o recunoaştere a  importanţei educaţiei în viaţa fiecărui individ, un semn de respect acordat dascălilor şi instructorilor militari, un îndemn la educaţie permanentă adresat elevilor şcolii.

Cu acest prilej a fost lansat cercul de debate al colegiului care reuneşte elevi cu afinităţi pentru comunicare, argumentare, exprimare coerentă şi logică sub îndrumarea doamnelor profesoare Mădălina Duminică şi Anamaria Paulic. Prima dezbatere propusă de membrii cercului a fost una originală, cele două echipaje, ale claselor a XI-a şi a X-a, punând faţă în faţă aspecte ale valorii educaţiei formale şi educaţiei nonformale. Folosind tehnicile specifice debate-ului, elevii au argumentat şi susţinut efervescent modul în care educaţia din timpul orelor de curs şi educaţia prin activităţile extracurriculare le influenţează viaţa de zi cu zi, dar şi drumul spre devenire, spre maturizare.

În acelaşi context al promovării educaţiei prin mijloace diverse şi inedite, a fost lansat şi Clubul Cercetaşilor Alpini „General Leonard Mociulschi” din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”. Membrii Clubului Cercetaşilor Alpini vor  fi iniţiaţi şi pregătiţi  pentru a participa la activităţi de alpinism şi escaladă, turism montan, schi şi alte sporturi în aer liber.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei