Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Orientarea şi motivarea elevilor pentru cariera militară


Autor: Elena Jora
Data publicării: 29.09.2017

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, dezvoltarea motivaţiei pentru cariera militară este susţinută de cunoaşterea aptitudinilor elevilor, de capacitatea acestora de a lua decizii pentru propria carieră, de informarea corectă şi oportună privind viitoarea profesie.

În acest context, în perioada 26-28 septembrie, elevii claselor a XII-a au beneficiat de o serie de expuneri profesioniste privind categoriile de forţe din armata României, elementele specifice sistemului de învăţământ militar postliceal şi universitar şi aspectele ce trebuie avute în vedere la alegerea următoarei forme de învăţământ. Activitatea a avut loc cu sprijinul reprezentanţilor Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Şcolii de maiştri şi subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti, Grupului 2 Cercetare şi supraveghere prin radiolocaţie „Gl. Pompiliu Ionescu” Bacau, Flotilei 95 Aeriene Bacău şi Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer.

De altfel, în Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” orientarea şi motivarea elevilor pentru cariera militară este un proces continuu, realizat printr-o paletă largă de activităţi. Informarea elevilor colegiului este realizată prin teme specifice în cadrul orelor de dirigenţie, prin discuţii individuale cu comandantul de companie şi psihologul şcolar, dar şi prin alte abordări în care opţiunea militară este clar evidenţiată. Între acestea, excursia anuală de orientare şcolară şi profesională şi întâlnirile elevilor cu reprezentanţii instituţiilor militare de învăţământ şi ai categoriilor de forţe constituie modalităţi atractive şi instructive pentru cunoaşterea opţiunilor. De asemenea, elevii sunt influenţaţi în alegerile lor de modelele oferite de militarii cu care intră în contact în fiecare zi, dar şi de experienţele împărtăşite de absolvenţii colegiului cu prilejul revederilor promoţiilor.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei