Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Lecția de istorie: Armata a 2-a – Tradiție, Cultură, Continuitate


Autor: Locotenent Nicoleta Pană
Data publicării: 22.12.2022

În data de 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu, au participat la „Lecția de istorie: Armata a 2-a – Tradiție, Cultură, Continuitate”, care a avut drept scop promovarea valorilor militare și a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare și naționale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât și prevenirea abandonului școlar în rândul tinerilor aflați în dificultate.

Activitatea a fost organizată la inițiativa Fundației „Mareșal Alexandru Averescu” în colaborare cu comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Aceasta nu s-ar fi putut organiza, însă, fără sprijinul Consiliului Județean Buzău și a sponsorilor fundației.

Copiii au vizitat Biserica Militară „Pogorârea Sfântului Duh”, expoziția de tehnică militară, apoi s-au bucurat de concertul de colinde al Fanfarei Militare, la urma căruia au primit un cadou dulce însoțit de un ghiozdan echipat cu rechizitele necesare pentru a merge la școală. După servirea mesei de prânz, elevii au mai vizitat și Muzeul Parașutiștilor Militari, unde au aflat informații interesante despre această specializare.

Le urăm mult succes la învățătură, sărbători cu bucurie și liniște alături de cei dragi!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei