Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Porților Deschise


Autor: Francesca Șindilar
Data publicării: 25.11.2022

Cu ocazia aniversării a 98 de ani de la înființarea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, la sediul instituției a fost organizată Ziua Porților Deschise. Inclusă în seria de manifestări dedicată zilei colegiului, în perioada 21-24 noiembrie ne-au trecut pragul zeci de elevi din școlile gimnaziale din județ și din zona Moldovei, iar astăzi, peste 500 de persoane au venit în cetatea de la Poalele Rărăului.

Cu această ocazie, vizitatorii au descoperit lumea dintre zidurile cetății, au aflat informații despre oferta educațională și au avut oportunitatea să discute cu elevii ștefăniști despre ce înseamnă învățământul preuniversitar militar.

Cei care au ales să ne treacă pragul în această perioadă au fost conduși într-un tur bine organizat în sediul instituției, au vizitat sălile de clasă, laboratoarele, spațiile de cazare și de luat masa, iar la sfârșit reprezentanții elevilor au răspuns tuturor întrebărilor puse de tinerii curioși.

Prin organizarea acestei activități, conducerea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” a dorit să vină în sprijinul elevilor doritori să acceadă la învățământul militar românesc și sperăm că, din toamna anului viitor, mulți vor purta uniforma militară.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei