Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

În pași de dans „Dansăm ușor pe marginea timpului cu gândul la necunoscut, zâmbim... și trăim!”


Autor: Francesca Șindilar
Data publicării: 22.09.2022
Cine spune că liceul militar limitează pasiunea artistică, se înșeală! Elev caporal Delia Maria Velecico din clasa a XI-a și elev Iustina Nicola Oblesniuc din clasa a IX-a sunt doar două exemple care demonstrează cât de bine se poate îmbina dansul cu viața de elev militar.
Povestea lor a început în urmă cu 9 ani, când au pășit timide și stinghere la prima oră de dans. Din copilărie au realizat că pot transmite emoțiile prin mișcare, iar acum le transmit și prin pașii de cadență făcuți în fiecare zi între zidurile cetății de la poalele Rarăului.
Sâmbătă, 17 septembrie, la Satu Mare, a avut loc concursul național de dans sportiv „Cupa Sătmarului”, eveniment organizat de Federația Română de Dans Sportiv și Royal Dance Club Satu Mare.
Concursul, ajuns la cea de-a XI-a ediție, a reunit pasionați de dans sportiv din toată țara, printre care s-au numărat și cele două eleve ale Colegiului Național Militar „Șteafan cel Mare” din Câmpulung Molovenesc. Au fost însoțite de profesor Anca Holuță, care, de-a lungul anilor, a ajuns să le fie nu doar antrenoare, ci și prietenă, confidentă și model de urmat.
„Dans... magnifice mișcări într-un univers al muzicii, coordonându-se spre perfecțiune. Emoții dinamice trăite în acea conexiune dintre două suflete, două inimi și două trupuri. Dansul mi-a deschis ochii spre frumos și îmi demonstrează de fiecare dată că mi-am construit o personalitate amplă pe baza valorilor morale dobândite datorită lui.
Împreună cu Iustina am crescut ca două surori, iubind pasiunea care ne-a demonstrat că, prin eleganță și ambiție, vom putea să ne atingem scopul de a câștiga. Ne-am sprijinit reciproc, am plâns împreună sau ne-am bucurat una de câștigul celeilalte”, spune Delia.
Munca depusă în toți acești ani le-a adus multe satisfacții, iar rezultatele nu au încetat să apară. Astfel, la concursul național „Cupa Sătmarului”, elev caporal Delia Maria Velecico a obținut locul IV la categoria clasa E 16-34 ani, secțiunea latino, iar elev Iustina Nicola Oblesniuc locul V la categoria clasa E 16-34 ani, secțiunea standard.
Recunoștința lor se îndreaptă spre cei care au contribuit la reușita lor: „Mulțumim doamnei profesoare Anca Holuță pentru nenumăratele ore de muncă, de dăruire și de implicare, fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile.”
Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei