Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”


Autor: Francesca Șindilar
Data publicării: 07.09.2022

Luni, 5 septembrie, a avut loc festivitatea deschiderii anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Festivitatea a fost emoționantă, atât pentru cei 168 de boboci, cât și pentru părinții acestora. Emoția primei defilări are o însemnătate aparte și rămâne veșnic în memoria adolescenților.

Pentru elevii de clasa a IX-a, procesul de selecție pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar astăzi au făcut primii pași în cadență. Colegii mai mari au venit cu forțe proaspete după o vacanță bine meritată și au trăit bucuria revederii.

La eveniment au participat locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul maior Cristian Daniel Dan, domnul deputat Lucian Florin Pușcașu, domnul colonel Cornel Traian Scurt, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, doamna colonel Viorela Ghica-Cucerca, reprezentant al Statului Major al Apărării, reprezentanții structurilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, cadre militare active și în rezervă, personalul colegiului, absolvenți și familiile elevilor.

Comandantul instituției, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, a transmis elevilor de clasa a IX-a:„ În primul rând, aș vrea să vă adresez tuturor un călduros BUN VENIT în Colegiul Național Militar <<Ștefan cel Mare>>! Știu că nu este chiar ușor să fii lemist. Și eu, și mulți dintre cei aflați în fața dumneavoastră am fost ca voi. Exigențele și standardele într-un liceu militar sunt ridicate. Dar pentru că munca stăruitoare învinge totul, vă îndemn sa fiți conștienți de propria valoare, să vă ridicați la nivelul performanțelor obținute de-a lungul timpului de predecesorii voștri și să fiți mândri că studiați în această prestigioasă instituție de învățământ. Felicit bobocii din clasele a IX-a pentru performanța de a deveni elevi ai Colegiului Național Militar. Începutul de drum este dificil, întrucât presupune o schimbare radicală de mediu, depărtarea de cei dragi și încadrarea într-un program riguros.”

Printre momentele importante din cadrul ceremoniei amintim: mesajul Șefului Statului Major al Apărării, cuvântul reprezentantei claselor a XII-a, eleva plutonier adjutant Diana Gabriela Lepșa, cuvântul reprezentantului claselor a IX-a, Eliza Miruna Tudose, candidatul care a  obținut cea mai mare medie la examenul de admitere – 10. Totodată, absolventei Daria Balahura, șeful promoției 2022 „Încoronarea de la Alba-Iulia-100”, i-a fost oferit trofeul de onoare al colegiului, de către  locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, domnul general maior Cristian Daniel Dan , în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor obținute pe parcursul celor patru ani de studiu. Un moment de o deosebită importanță a fost și pensionarea domnului profesor Traian Duminică, după o carieră didactică de 41 de ani, din care de 22 de ani a predat matematica în instituția noastră. 

Cei 525 de elevi militari pășesc optimiști și mândri în noul an școlar, urcând astfel încă o treaptă spre o carieră militară de succes. Rezultatele obținute în anul școlar precedent reprezintă un model demn de urmat: promovabilitate 100% la examenul național de Bacalaureat, 100% grad de inserție în instituțiile superioare de învățământ a absolvenților promoției „Încoronarea de la Alba-Iulia-100”, rezultatele obținute la etapa națională la olimpiadele școlare și nu în ultimul rând reușita absolventei Ana-Maria Gafton, admisă la Academia Forțelor Navale din Statele Unite ale Americii-Annapolis. Le dorim un an școlar plini de realizări, putere de muncă și mult succes!

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei