Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Activități dedicate comemorării Smarandei Brăescu


Autor: Plutonier-adjutant Liviu Gherghescu
Data publicării: 25.07.2022

În data de 20 iulie, în Garnizoana Bârlad au fost desfășurate o serie de activități dedicate comemorării Smarandei Brăescu, prima femeie parașutist din România și a Zilei Aviației Române și Forțelor Aeriene.

Astfel, la statuia Smarandei Brăescu amplasată în Parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, s-a desfășurat un moment de evocare a personalității Smarandei Brăescu, urmat de depuneri de coroane de flori.

Activitățile au continuat la Cercul Militar unde a fost organizată o expoziție dedicată acestor importante evenimente ale acestei zile. Pe platoul Cercului Militar, militari din cadrul Batalionul 53 Comando ”Smaranda Brăescu” Bacău, au prezentat tehnică și echipamente specifice aviației și parașutismului.

La aceste manifestări au participat alături de comandantul Garnizoanei Bârlad, colonel Florin COTEȚ, reprezentanții autorităților publice locale, ai Societății Numismatice Române, Asociației Cercetașilor Militari în Rezervă și Retragere Buzău și Societății  Filatelice Tutova.

         

 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei