Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Sărbătorirea armei auto la Buzău


Autor: Locotenent-colonel Toni Ene
Data publicării: 28.02.2017

La 1 martie 2017, sărbătorim 100 de ani de când, prin Înaltul Decret nr. 245 al Regelui Ferdinand I, a fost înfiinţat Regimentul de Tracţiune Automobilă, prima unitate cu profil auto din Armata României, moment ce a marcat începutul procesului de organizare a formaţiunilor de automobile şi, totodată, „borna kilometrică zero" a automobiliştilor militari.
Automobiliştii militari au contribuit, de-a lungul timpului, prin mijloacele specifice armei lor, la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate atât a celor de ordin militar, cât şi a celor pentru asigurarea intervenţiilor armate în diferite situaţii, în sprijinul autorităţilor locale sau centrale.
Cu această ocazie, la sediul Comenduirii Garnizoanei din Buzău s-a desfăşurat în cadrul şedinţei lunare a Filialei Buzău a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Mareşal Alexandru Averescu" o adunare festivă dedicată acestui centenar.
În alocuţiunea sa, colonelul(r.) Radu Voicu a făcut o retrospectivă a trecutului, prezentului şi viitorului acestei nobile arme.
.... „Evocarea frumoaselor tradiţii ale armei auto, are menirea să prilejuiască tuturor specialiştilor din domeniu, profunde sentimente de mândrie, de apartenenţă la armă. Pentru ei, Auto este mai mult decât o armă, este un simbol. Prin profesionalism, efort şi perseverenţă automobiliştii militari contribuie permanent la desfăşurarea acţiunilor de către celelalte arme, atât în ţară, în teatrele de operaţii, cât şi pentru asigurarea intervenţiilor armate în situaţii de urgenţă."
Prin dăruire şi cutezanţă, prin modul în care au înţeles de fiecare dată să-şi îndeplinească misiunile încredinţate, atât în ţară cât şi în teatrele de operaţii, automobiliştii militari s-au făcut remarcaţi şi au câştigat stima, preţuirea şi respectul camarazilor de toate armele.                                               Foto : m.m. cls.I Iulian Cadulencu

 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei