Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Vânătorii de munte, ajutoarele lui Moș Crăciun


Autor: Locotenent Anamaria Scarlat
Data publicării: 27.12.2021

În săptămâna premergătoare sărbătorii Crăciunului, vânătorii de munte s-au mobilizat și au dat o mână de ajutor Moșului, organizând o serie de activități caritabile menite să aducă zâmbetul și fericirea în casele sau centrele de îngrijire și asistență socială din mai multe localități.

***

Ajutoarele Moșului de la Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, din Predeal, au ales să împartă bucuria și căldură sărbătorilor de iarnă prin a dărui cadouri copiilor aflați în grija personalului de la Centrul de Îngrijire și Asistență „Sfântul Anton" din Timișul de Sus.

***

Militarii de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung, l-au sprijinit pe Moș Crăciun, alăturându-se campaniei de donare de sânge „Fii Erou Alături de Noi!”. Tichetele de masă astfel obținute au fost la rândul lor donate unor familii nevoiașe din Câmpulung, care aveau mare nevoie de ajutor pentru ca sărbătorile de iarnă să fie trăite fără lipsuri.

Nu a fost uitată nici familia plutonierului Florin Ungureanu, care la 38 de ani a fost răpus de un cancer nemilos. Colegii săi de la Batalionul 30 Vânători de Munte au mers în comuna Vlădești, la soția rămasă văduvă și la cele două fetițe Ioana și Teodora, pentru a le oferi daruri de Crăciun și sprijin în pragul sărbătorilor.

***

În localitatea Ghimbav, Moșul a venit deghizat în militari ai Batalionului 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu”, care au vizitat două familii nevoiașe, reușind să aducă speranța și zâmbetul pe buzele acestora. Suntem convinși că urmele lăsate de „Urșii Bruni”, cum sunt alintați artileriștii din Ghimbav, îl vor ghida pe Moș Crăciun și în ajun de sărbătoare și an nou.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei