Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Datini și obiceiuri de Crăciun la Curtea de Argeș


Autor: Redacția
Data publicării: 20.12.2021

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Crăciunului și de finalul de an. Cu această ocazie, pe 09 decembrie, a avut loc în garnizoana Curtea de Argeș, ediția cu numărul VII a „Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun”.

Festivalul a fost organizat de Cercul Militar Curtea de Argeș în colaborare cu Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” și avându-l invitat special pe Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă.

La acest festival au participat reprezentanți a 11 Cercuri Militare din întreaga țară, 6 instituții militare de învățământ și 7 ansambluri folclorice de cântăreți, colindători, dansatori și călușari îmbrăcați în frumoase straie populare.

Cele mai bune reprezentări au fost premiate, la final, de Șeful Statului Major al Forțelor Terestre și de către comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Ca urmare a acestor reprezentări deosebite, cele mai bune formații artistice aparținând Cercului Militar Curtea de Argeș au fost invitate, în data de 23 decembrie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre pentru susținerea unui spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei