Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

La mulţi ani camarazi ai Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”!


Autor: Locotenent Andreea Istrate
Data publicării: 04.11.2021

În data de, 1 noiembrie, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” a avut loc, într-un cadru restrâns, ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea a 143 de ani de tradiţii militare.

La această ceremonie, muzeograful Costin Scurtu de la Muzeul Militar Național ,,Ferdinand I”, filiala Constanța, a prezentat însemnătatea istorică a acestui moment. De asemenea, locţiitorul comandantului Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, colonel Alexandru Jugaru, a adresat câteva cuvinte cu ocazia acestui important eveniment în unitatea noastră şi a transmis un sincer ,,La mulţi ani!” tuturor militarilor din cadrul brigăzii.

Cu această ocazie, au avut loc avansări în gradul următor a militarilor care au obținut merite deosebite și rezultate remarcabile în cadrul activităților desfășurate.

La mulţi ani, dragi camarazi!

***

Începând cu data de 19 aprilie 2017, prin Ordinul Statului Major General şi cu avizul favorabil al Serviciului Istoric al Armatei, Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” devine continuatoarea tradiţiilor de luptă glorioase ale Diviziei Active, înfiinţată la data de 1 noiembrie 1878.

În acest an, la data de 1 noiembrie, Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” a împlinit 143 de ani de tradiţii militare.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei