Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Medalie de argint obținută de un elev al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”


Autor: Georgiana Lupu
Data publicării: 17.05.2021

Seria performanțelor școlare în rândul elevilor Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” continuă cu o medalie de argint, obținută de elevul sergent Nicolai Gaitan, la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”.

La etapa I a olimpiadei au participat 1500 de elevi suceveni, 580 dintre ei calificându-se la etapa a II-a, etapă preliminară fazei naționale. Neculai este unul dintre elevii militari care s-au pregătit intens în toată această perioadă și a continuat să rezolve probleme chiar și în vacanță, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În urma participării la etapa a II-a a olimpiadei, tânărul matematician a obținut cel mai bun rezultat, din județul Suceava, la nivelul clasei a XI-a, și medalia de argint.

Participarea lui Nicolai la această olimpiadă a devenit deja tradiție, reușind să se califice la etapa finală doi ani consecutiv.  Cu un spirit autodidact ieșit din comun, adolescentul ștefănist a dovedit că face performanță la toate competițiile la care participă.  Elevul ștefănist îmbină cu succes pasiunea pentru matematică și liceul militar făcându-se remarcat, încă din clasa a IX-a, când a obținut premiul al II-lea la concursul național „Dimitrie Pompeiu” și premiul al III-lea la concursul interjudețean „Memorial Ștefan Dîrțu”. De asemenea, în clasa a X-a, a continuat reușitele în cadrul competițiilor de matematică „Ștefan Dârțu” și „Matematica de drag”, obținând Mențiunea I, respectiv premiul al II-lea.

Sub îndrumarea directorului adjunct al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, profesor Vladimir Cerbu, Neculai promite că va face performanță în continuare.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei