Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Veteranilor de Război la Buzău


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 29.04.2021

Joi, 29 aprilie, militarii Garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - filiala Buzău şi autorităţile administraţiei publice locale, au sărbătorit „Ziua Veteranilor de Război”  - o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării.

În acest an se împlinesc 80 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial. Sacrificiul militarilor români, sub misiunea sacră a eliberării teritoriului național, nu trebuie uitat, iar noi militarii avem datoria morală de a fi alături de veteranii de război, adevărate istorii vii, față de care instituția militară își îndreaptă aprecierea și respectul.

România sărbătorește, în data de 29 Aprilie, Ziua Veteranilor de Război. Numărăm astăzi 2.610 supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial, cărora trebuie să le mulțumim pentru credința și bărbăția cu care au rezistat în vremurile de încercare.

Ceremonia militară dedicată Zilei Veteranilor de Război s-a desfăşurat la Domul Central din „Cimitirul Eroilor” din Buzău și au participat veterani de război, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre militare în  activitate, retragere şi rezervă.

După ceremonie, veteranilor de război, prezenți la activitate, le-a fost vernisată, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, colecția privată a pictorului Ioan Ștefan Sălăgean de exponate și efecte militare din perioada celor două conflagrații mondiale.

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei