Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Festivități de avansare și ceremonii de trecere în rezervă, în structurile subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica


Autor: Redacția
Data publicării: 03.08.2020

În data de 31 iulie a.c., în cadrul structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, au fost organizate festivități prilejuite de avansarea în gradul următor precum și ceremonii de trecere în rezervă. Aceste momente, unice în viața fiecărui militar, nu se uită niciodată. Avansare în gradul următor reprezintă încă un pas important în cariera militară, încununarea eforturilor depuse și a rezultatelor obținute în activitatea profesională, dar și un pas spre maturitate și spre alte responsabilități pe care le aduc noile grade militare. Pentru cei care au ajuns la finalul carierei militare și au intrat în rândurile cadrelor militare în rezervă, acest moment reprezintă un prim pas spre o altă etapă din viața lor .

Astfel, la comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în prezența comandantului diviziei, general-maior, Dragoș-Dumitru Iacob, au fost avansați în gradul următor un număr de doi ofițeri și cinci subofițeri.   Totodată doamna locotenent-colonel Aaniței Teodora a fost înaintată la gradul de colonel și a trecut în rezerva Armatei. De asemenea și plutonierul-adjutant principal Ștefan Iorgu, începând cu această dată a trecut în rândul cadrelor militare în rezervă, după ce și-a dedicat întreaga viață carierei militare.

La Batalionul  3 Geniu ,,General Constantin Poenaru”, un număr de 12 maiștri militari și subofițeri au fost avansați în gradul militar următor.  Comandantul unității, locotenent-colonel Marian Caloian, a înmânat cadrelor noile grade, le-a adresat felicitări pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională, subliniind importanța armei geniu între celelalte arme ale Armatei Române și le-a urat succes în continuare în cariera militară.

La sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov, a avut loc festivitatea de avansare în gradul următor al unui număr de 8 ofițeri, 13 maiștri militari și subofițeri, precum și trecerea în rezervă a unui subofițer.

Cu această ocazie, comandantul brigăzii, le-a transmis succes în carieră și i-a felicitat pentru gradul dobândit, iar subofițerului i-a mulțumit pentru seriozitatea și implicarea de care a dat dovadă de-a lungul carierei militare, dorindu-i multă sănătate, pensie cât mai lungă și mult succes în noua etapă a vieții!

Și în cadrul Batalionului 229 Sprijin Logistic „Cumidava” din subordinea Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, a avut loc avansarea în gradul militar următor a unui ofițer, un maistru militar și a trei subofițeri.

Într-un cadru festiv, locțiitorul batalionului, locotenent-colonel Ion Cristian, a dat citire Ordinelor pentru înaintarea în grad. În prezenţa colegilor, acesta le-a înmânat însemnele de grad şi le-a mulţumit tuturor pentru devotamentul şi efortul depus în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, urându-le cât mai multe realizări profesionale în activitatea pe care o desfășoară.

În cadrul ceremonialului a fost citit și Ordinul de trecere în rezervă a Plt. adj. Iorga Marian Emil, acestuia i s-au conferit diploma de onoare și placheta cu însemnele batalionului, ca semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată.

Tot în data de 31 iulie o parte dintre militarii Batalionului 21 de Protecția Forței „Viperele Negre”, aflați în Teatrul de Operații din Afganistan, au înaintați în gradul următor.

În același context, în cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” festivitățile de înaintare în grad la termen a camarazilor care au îndeplinit stagiul prevăzut de reglementările legale în vigoare.

La sediul Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna” a avut loc, festivitatea de avansare la gradul următor a unor militari din cadrul structurii, precum și festivitatea de trecere în rezervă a doamnei plutonier adjutant principal Vasilica Aluculesei. Doamna plutonier adjutant principal a trecut în rândul cadrelor militare în rezervă, cu drept de pensie, după ce și-a dedicat întreaga viață carierei militare.

La sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” Galați, comandantul unității militare, locotenent-colonel Octavian-Remus Popa a dat citire Ordinului de înaintare în grad a unui număr de douăzeci cadre militare, adresându-le în același timp felicitări, îndemnul spre a se ridica la noile exigențe și responsabilități ce le revin fiecăruia și mult succes în carieră.

Un moment cu o încărcătură aparte l-a constituit citirea Ordinului de trecere în rezervă a unui număr cinci militari, care astăzi au luat parte la ultima activitate desfășurată sub faldurile Drapelului de Luptă al structurii. Militari desăvârșiți, cu o bogată experiență profesională acumulată pe parcursul întregii cariere, adevărați camarazi și un real sprijin pentru colectivul unității, „tinerii” pensionari au salutat pentru ultima oară formația în aplauzele colectivului Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, pășind într-o nouă etapă a vieții dar cu însemnul „300” în suflet.

În aceiași dată, în cadrul unei festivități militare desfășurate la sediul Brigăzii 1 Mecanizată ,,Argedava”, a avut loc avansarea în grad pentru un număr de patru militari iar doi au trecut în rezervă.  Locțiitorul comandantului unității, colonelul Zanc Sever, a înmânat cadrelor noile grade și le-a adresat felicitări pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională.

Același moment așteptat cu emoție s-a petrecut și la sediul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”. După citirea ordinelor de înaintare în grad, comandantul regimentului, colonelul Costel-Sorin Balan, i-a felicitat pentru rezultatele deosebite obţinute, pentru efortul depus în cadrul colectivului şi le-a urat sănătate şi succes în cariera militară.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei