Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

29 Iulie – Ziua Imnului Naţional


Autor: Plutonier-adjutant Liviu Gherghescu
Data publicării: 29.07.2020

Astăzi 29 iulie, la sediul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”, s-a desfășurat cu efective reduse, generate de necesitatea aplicării măsurilor de distanțare fizică şi a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii noului tip de coronavirus COVID-19, ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Imnului Naţional.

Potrivit Legii nr. 99/1998, la data de 29 iulie, se sărbătoreşte Ziua Imnului Naţional al României. Imnul Naţional al României - „Deșteaptă-te române!” a fost simbolul unităţii Revoluţiei Române de la 1848 şi a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. „Deșteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu.

Conform Constituţiei României, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de Ziua Națională a României, drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei