Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Mesajul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica” cu prilejul Zilei Presei Militare


Autor: Biroul Informare și Relaţii Publice
Data publicării: 23.07.2020

Presa Militară, liantul unei mari familii!

Presa militară, în toate formele ei, contribuie încă de la formarea Armatei moderne a României la ceea ce înseamnă o cultură, sau, mai degrabă, un suflet organizațional, la spiritul de corp caracteristic sau la ceea ce este, de fapt, Armata pentru cei mai mulți dintre noi - o mare familie. O venerabilă perioadă de timp, 161 de ani, se aștern, iată, pe drumul devenirii slujitorilor în uniformă, la propriu sau la figurat, ai condeiului și obiectivului militar, timp în care aceste simboluri ale instrumentelor prinderii cuvântului sau imaginilor din zborul lor au creat, în cel mai palpabil mod, istorie.

Astfel, Ziua Presei Militare pe care o sărbătorim acum este Ziua cuvântului și a imaginii specifice sistemului militar, două repere care ajută la transmiterea în mod cât mai profesionist atât către noi, cei din „sistem”, cât mai ales către publicul larg, a faptelor, ideilor, trăirilor, chiar, ce țin de instituția militară, întregind, de ce nu, în acest fel percepția noastră despre lumea în care trăim.

Într-un context ca cel în care ne aflăm, în care, din ce în ce mai mult, un cuvânt face cât o faptă, iar o imagine cât o mie de cuvinte, avem nevoie de o voce proprie, de o presă militară profesionistă care să sprijine misiunea noastră de a fi în slujba neamului din care facem parte.

Am plăcutul prilej, cu această ocazie, de a transmite considerația noastră, a camarazilor din marea unitate pe care o comand, față de munca pe care o depuneți și de a vă ura multe împliniri și un călduros „La mulți ani”!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei