Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Mesajul comandantului Diviziei 2 Infanterie cu prilejul Zilei Armei Comunicații și Informatică


Autor: Biroul Informare și Relaţii Publice
Data publicării: 14.07.2020
 

Azi sărbătorim arma Comunicații și Informatică!

Stabilită ca ramură a geniștilor militari încă din anii din preajma Războiului de Independență, prin Decretul regelui Carol I din 14 iulie 1873 prin care se hotăra înființarea primei secții de telegrafiști, beneficiind de învățăturile acumulate pe timpul acestei conflagrații, transmisiunile s-au conturat imediat după război ca disciplină de sine stătătoare a armei geniu, cu principii și reguli proprii de organizare și funcționare, precum și cu o componență diversificată, precum telegrafiști, telefoniști, curieri.

Devenită treptat, prin multiple reorganizări structurale, armă distinctă, în anii celei de-a doua conflagrații mondiale, transmisiunile au cunoscut printre cele mai ample transformări de-a lungul timpului, devenind astăzi, poate mai mult ca niciodată, una dintre armele fără de care nu s-ar putea concepe războiul modern. Și fără de care nu s-ar fi putut conduce trupele nici în celelalte conflagrații la care România a luat parte, de multe ori militarii transmisioniști aflându-se printre camarazii lor, luptătorii din primele rânduri, aducându-și aportul de sânge alături de aceștia și situându-se printre eroii neamului.

Aflată în prima linie a dotărilor cu tehnică modernă și a inovațiilor, arma comunicații și informatică este astăzi una dintre cele mai dinamice și mai tehnologice arme, iar oamenii care o slujesc sunt printre cei mai apreciați specialiști ai Armatei.

Nevoiți a ține pasul cu o tehnologie într-o continuă schimbare, cu provocări chiar și pe timp de pace asimilabile celor caracteristice unui conflict militar, când apărarea cibernetică ori asigurarea comunicațiilor și tehnicii informatice în activitățile de zi cu zi ale sistemului militar este o misiune continuă, voi, cei din arma comunicații și informatică sunteți specialiștii la care apelăm poate cel mai des și pe care ne bazăm de fiecare dată.

Vă transmit, de ziua voastră, mulțumirile noastre, ale camarazilor celorlalte arme, pentru ceea ce faceți în permanență pentru a ne ușura munca și a ne îndeplini misiunile și vă urez un călduros La mulți ani! și multe împliniri.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei