Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții!”

În data de 03 iulie 2020, la sediul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Brașov și la sediul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal, a avut loc depunerea jurământului de credință al Promoției de Soldați Gradați Profesioniști – 2019, în prezența comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob și a locțiitorului comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonel Vasilică Grădinaru.

Într-un cadru restrâns, respectând măsurile de prevenire a infectării cu virusul Sars-CoV-2, profund emoționați de importanța momentului, cu lacrimi în ochi și cu bucurie în suflet, recruții au jurat public să-și apere Țara chiar cu prețul vieții!

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob, le-a transmis: „Dragi ostași, astăzi ați formalizat intrarea în marea familie a Armatei României. Prin jurământul depus în fața lui Dumnezeu și al colegilor, ați jurat să apărați această țară, dacă este necesar chiar cu prețul sacrificiului suprem, să respectați constituția țării și a regulamentelor militare. Vă felicit cu ocazia depunerii jurământului militar și vă urez bine ați venit în Armata României.”

Locțiitorul comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonel Vasilică Grădinaru, le-a transmis: „Depunerea Jurământului de credință față de Patrie, este un moment emoționant pentru fiecare militar. Dumneavoastră, astăzi ați jurat credință Patriei. Vă adresez îndemnul de a continua să vă instruiți cu seriozitate, de a învăța din experiența comandanților dumneavoastră onorând în acest fel haina militară pe care ați ales să o purtați. Vreau să vă amintesc că faceți parte din elita Armatei României – vânătorii de munte.”

Comandantul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, locotenent-colonel Cristian Popa, le-a transmis că: „Profesia militară nu este una obișnuită. Este nevoie de determinare, curaj, spirit de echipă și devotament. Dincolo de aceste calități intervine formarea competențelor și capacităților necesare exercitării acestei profesii la un nivel performant, prin pregătire și instruire continuă. Acesta este contextul în care noi ne-am asumat responsabilitatea pentru a vă forma ca luptători în serviciul armatei, adevărați profeșioniști.”

Timp de 7 săptămâni, militarii s-au instruit în vederea însușirii cunoștințelor și a formării deprinderilor în diferite specialități militare, precum instrucția tactică, instrucția tragerii cu armamentul din dotare, educație fizică militară, instrucția de geniu și EOD, comunicații și informatică și CBRN.

În următoarea perioadă, aceștia vor urma modulul perfecționării instruirii de specialitate.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei