Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Pe cărări, spre poligonul de tragere!


Autor: Locotenent Anamaria Scarlat
Data publicării: 05.06.2020

Militarii care urmează cursul de formare al soldaților gradați profesioniști la sediul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal, s-au deplasat în teren variat, în data de 4 iunie, în Poligonul Cheia, unde au executat ședința pregătitoare de tragere cu pistolul mitralieră calibru 7,62 mm.

Primul marș din  cariera de militar a cursanților a avut loc pe un traseu de dificultate medie, pe o distanță de 13 km, acesta culminând cu prima lor ședință de tragere cu armamentul individual din dotare. Aceste activități au avut ca obiectiv atât întărirea rezistenței la efort fizic prelungit, cât și formarea deprinderilor ca trăgători. Celor 17 cursanți ai Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” li s-au alăturat alți 12 cursanți din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung Muscel, care se vor instrui, în perioada următoare, în cazarma vânătorilor de munte predeleni.

În următoarele două săptămâni, soldații se vor instrui în vederea însușirii cunoștințelor și a formării deprinderilor în diferite domenii, precum instrucția tactică generală, instrucția tragerii cu armamentul din dotare, educație fizică militară, instrucția de geniu și EOD, comunicații și informatică și CBRN.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei