Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Alături de camarazi


Autor: Plutonier-adjutant principal Lucian Irimia
Data publicării: 21.04.2020

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la dezastre) de la Huşi care au acționat pentru dezinfectarea mai multor spații din municipiul Suceava şi-au încheiat misiunea la Suceava. Ei au fost retraşi într-o locație izolată, pentru o perioadă de 14 zile, în izolare preventivă, unde li s-au efectuat şi evaluări medicale. Militarii din Huşi comandați de căpitanul Andrei Băhnăreanu au petrecut sărbătorile Pascale departe de familii, dar cu sufletul plin de bucuria ajutorului acordat bucovinenilor şi, mai ales, a misiunii îndeplinite.

Subofițerul de comandă al Batalionului 202 Apărare CBRN din Huşi, plutonierul-adjutant principal Costel Moldovanu a dorit enorm să fie lângă camarazii săi. Aşa că s-a pus la drum şi în preajma Paştelui a dus colegilor săi câteva produse tradiționale, astfel încât să nu acestea să nu treacă fără a fi marcate cum se cuvine, chiar şi în astfel de condiții. De asemenea, o surpriză a fost şi oferirea de către elevii Şcolii Gimnaziale din Valea Grecului a unor desene cu tematică pascală. În demersul său, subofițerul de comandă l-a avut alături pe fiul său, Andrei Moldovanu, student la psihologie și membru voluntar în Comitetul de sprijin al familiilor militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN aflați în misiuni pentru limitarea răspândirii și combaterea COVID-19.

Fiindcă ne pasă de militarii noștri, de cei aflați in prima linie pe frontul luptei contra virusului am venit lângă camarazii mei cu produse alimentare specifice acestei perioade. Prin acest gest am vrut sa le aducem puțin din ceea ce înseamnă acasă şi cei dragi. Acum, la greu, le suntem alături și ne gândim la cei aflați in misiune. Chiar şi în aceste zile sacre, militarii sunt la datorie, sunt alături de români, dar trebuie ca voi sa stați acasă, a afirmat plutonierul-adjutant principal Costel Moldovanu.

La Suceava misiunea continuă. Militarii huşeni au fost înlocuiți de camarazii lor din Batalionul 49 Apărare CBRN din Piteşti în executarea misiunilor de limitare a răspândirii COVID-19.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei