Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Competiția "Kandahar Klassic Summit Vipers Shoot-out" în Baza Aeriană Kandahar


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 07.04.2020

Partenerul American din Batalionul 1/Regimentul 87 Infanterie (Divizia 10 Munte) a organizat în Baza Aeriană Kandahar competiția "Kandahar Klassic Summit Vipers Shoot-out", unde principala probă a fost tragerea cu pușca de asalt M4. La acest concurs au participat și militarii Batalionului 21 de Protecția Forței "Viperele Negre".
Scopul competiției a fost acela de a dezvolta o relație foarte bună între cele două batalioane și de a testa tragerea cu armamentul ușor de infanterie, dar și condiția fizică și abilitatea echipelor de a se deplasa în condițiile câmpului de luptă.
Probele de tragere au avut loc în data de 29 martie și în data de 5 aprilie și s-au înscris 16 echipe. O echipă a fost formată din 8 jucători și un antrenor. Etapa finală a competiției s-a desfășurat în data de 5 aprilie.
Lt. Paul Neculoiu – "Competiția a fost intensă. Mă rezum la trei cuvinte – viteză, precizie, echipă. Acestea sunt și cuvintele care ne caracterizează pe noi, militarii Batalionului 21 de Protecția Forței "Viperele Negre", care participăm la misiunea din teatrul de operații din Afganistan."
Plt. maj. Marian Gherghiniș – "Competiția nu a fost foarte ușoară, mai ales că și competitorii sunt foarte buni, din câte știm."
Sg. Hortillossa – "Competiția a fost grozavă, a fost un exercițiu de echipă foarte bun și de relaționare cu partenerul român."
Câștigătorii competiției au fost militarii americani. "Viperele Negre" au ocupat locurile doi și trei de pe podium.
Plt. adj. pr. Ervin-Răsvan Oros – "Astăzi am terminat un concurs de tragere organizat de partenerul american. Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Săptămâna trecută am executat două probe și astăzi ne-am întrecut în cadrul altor două probe. După cele patru probe am reușit să ne calificăm în etapa finală cu două echipe din batalion. Eu ca subofițer de comandă am fost antrenorul echipei care s-a clasat pe locul II, un loc binemeritat, având în vedere că am folosit pentru tragere armamentul partenerului american, scorul fiind foarte strâns, doar șase secunde diferență între locul I și locul II."

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei