Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Viperele Negre” continuă pregătirea


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 05.12.2019

Ne instruim în continuare și avem obiective foarte bine stabilite. Fiecare săptămână are un cuvânt nou, care ne reprezintă. Sunt cuvinte transmise de comandantul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, locotenent-colonelul Cristian Cristescu, care ne motivează să fim mai buni. Etapa pluton a fost despre implicare, voință, disciplină și perseverență. Totul ca să ajungem la performanță pe timpul evaluării subunităților de nivel pluton.

Pregătire de comandament, zeci de patrule, de reacții la incidente și de drill-uri repetate până la însușire … așa s-a desfășurat instrucția, care a avut ca scop cunoașterea în detaliu a procedurilor standard de operare.

Evaluarea subunităților de nivel pluton a avut loc la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, de la Cincu, și a constat în exerciții tactice cu trageri de luptă. Pentru a fi cât mai aproape de condițiile unei zone de conflict, militarii au executat trageri cu armamentul ușor de infanterie, în diferite situații tactice, din deplasare și de pe loc, cu acordarea de prim ajutor și evacuarea unui rănit. Subunitățile au acționat și în cadrul unui scenariu care a inclus lupta în localitate, pentru a răspunde cât mai real la incidentele și situațiile care pot să apară într-un teatru de operații.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei