Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Avansare în gradul de general de brigadă


Autor: Locotenent Mirela Căpîlnean
Data publicării: 03.12.2019

În data de 2 decembrie, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, comandantul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, general-maior Vlad Gheorghiţă, a dat citire Decretului prezidenţial de înaintare în gradul de general de brigadă, a colonelului Florin – Marian Barbu, comandantul marii unităţi.

Generalul de brigadă Florin – Marian Barbu şi-a început cariera militară în urmă cu 35 de ani, ca elev al Colegiului Militar Naţional ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza. A urmat cursuri de comandă şi stat major, precum şi cursuri de specialitate la instituţii de învăţământ militar din ţară şi din străinătate. De-a lungul timpului a participat la două misiuni în teatrele de operaţii din Irak (2004-2005) şi Afganistan (2007-2008), fiind recompensat cu numeroase medalii şi decoraţii printre care amintim Emblema de Onoare a Forțelor Terestre şi Emblema de Onoare a Statului Major General. 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei