Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

1 Decembrie – Ziua Națională a României în garnizoana Buzău


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 02.12.2019

Duminică 1 decembrie, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară și religioasă și defilare cu personal și tehnică militară ce au avut loc pe Calea Eroilor din Buzău.

Ceremonia din acest an a fost organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către Corala bărbătească ortodoxă „Credo in Deo” și ceremonialul religios, urmate apoi de premierea elevilor participanți la concursul de istorie „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, organizat de către Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Defilarea a fost deschisă, în premieră în acest an, de către aviația militară buzoiană, căreiau i-au urmat cei aproximativ 600 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cu peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave.

Urăm tuturor românilor La mulți ani de ziua lor!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei