Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Exercițiul multinațional „SARMIS 19”


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 08.10.2019

În perioada 6-18 octombrie, în zona Brădet – Grohotiș – Trăisteni, se desfășoară exercițiul multinațional „SARMIS 19”, planificat de Divizia 2 Infanterie „Getica” și condus de Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Ceremonia de deschidere a exercițiului a avut loc în data de 7 octombrie, la Cabana Brădet.

Aproximativ 1000 de militari români, britanici și bulgari din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionul 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Batalionul 1 Royal Welsh din Marea Britanie și Regimentul 101 Alpin din Bulgaria se vor instrui în vederea planificării, executării și evaluării unor acțiuni militare specifice conflictului de tip hibrid. Participarea internațională este completată de observatori din Franța, Bulgaria și Armenia.

Controlul exercițiului este asigurat de ofițeri din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

Exercițiul multinațional „SARMIS 19” este bazat pe un scenariu fictiv și face parte din Programul de intensificare a instruirii multinaționale la nivel regional (Combined Joint Enhanced Training Programe – CJET).

Principalele obiective ale exercițiului constau în realizarea interoperabilității, perfecționarea capacității comandamentelor de a planifica și de a conduce acțiuni militare de tip hibrid și antrenarea forțelor în ducerea acțiunilor de luptă în teren muntos.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei