Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Colonelul Marius Petrache - o „Viperă Neagră” care nu își uită camarazii


Autor: Mariana Dinu
Data publicării: 26.09.2019

Colonelul Marius Petrache a făcut parte din familia Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, pentru o perioadă de 10 ani.

Anul acesta, în data de 20 septembrie, a demonstrat încă o dată că vânătorii de munte nu își uită niciodată camarazii, purtând cu el steagul de identificare al batalionului, pe cel mai înalt vârf din Austria, vârful Grossglockner - 3798 m, în semn de apreciere pentru structura din care a făcut parte.

Ascensiunea a presupus traversarea ghețarului Pasterze, cățărarea pe traseul Meletzki Ridge, traversarea părții superioare a ghețarului Hoffmannkees și apoi abordarea vârfului Grossglockner pe ruta normală.

Creasta Meletzki reprezintă o rută directă și rapidă către vârf, însă este foarte rar parcursă, din cauza accesului dificil și periculos peste ghețarul Pasterze, aflat într-un proces accelerat de topire și degradare.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei