Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Exercițiul multinațional „RHODOPE 19”


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 17.09.2019

Un pluton din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte  „Dragoslavele” participă în perioada 8-21 septembrie la exercițiul „RHODOPE 19”, din Smolyan, Bulgaria. Plutonul este integrat în cadrul unei companii a Regimentului 101 Alpin din Bulgaria.

Exercițiul multinațional „RHODOPE 19” este planificat în cadrul inițiativei europene P&S Mountain Training și are ca scop standardizarea instruirii în domeniul montan. La exercițiu participă militari din Bulgaria, România, Slovenia, Austria, Polonia și Republica Cehă.

Vânătorii de munte au executat deja exerciții de rezolvare a unor situații tactice, care au constat în baze de patrulare, tragere cu armamentul de infanterie, deplasare și supraviețuire în teren muntos și alpinism. În perioada următoare aceștia vor executa exerciții de antrenament în teren.

În data de 12 septembrie a fost organizată și Media Day în cadrul exercițiului. La activitate a participat comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, generalul de brigadă Cristian Teglaș, care i-a felicitat pe militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” pentru profesionalismul de care au dat dovadă.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei